Városlista
2022. június 26, vasárnap - János

Hírek

2011. December 19. 07:20, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Nem csökken az erőszak

Nem csökken az erőszak

Szíriában vasárnap sem csökkent az erőszak szintje: a különböző jelentések szerint legalább húszan vesztették életüket a rendszer és ellenzéke közötti összecsapásokban.

A halottak közül 14-en civilek, de elesett hat katona is: a hadsereg dezertőrei megtámadtak és kilőttek három páncélos járművet, amint elhagyták Dabaa repülőterét. A bennük ülők odavesztek. Az incidens Homsz tartományban történt – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH), egy londoni központú szervezet. A katonaság a török határ mentén fekvő Idlíb tartományban is összecsapott dezertőrökkel.

A jelentések valóságtartalmát nem lehet leellenőrizni, mivel a szíriai hatóságok megtiltották az újságírók tevékenységét a zavargások helyszínein.

Az Arab Liga Damaszkusz eddigi elutasító magatartása ellenére reméli, hogy a szíriai kormány 24 órán belül aláírja az arab válságtervet – mondta vasárnap az ománi külügyminiszter. „Ez az, amit remélünk. Ha nem történik meg, az Arab Liga külügyminiszterei szerdán újra összeülnek, és megfontolják, mit tehetnek” – közölte. E lépések között lehet az is, hogy felkérik az ENSZ Biztonsági Tanácsát: vegye át a liga válságtervét, fokozva ezzel a Damaszkuszra nehezedő nemzetközi nyomást.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 11:08, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma csaknem 543 millió, a halálos áldozatoké 6,327 millió a világon

A világon 542 897 046 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 327 812 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2022. Június 24. 18:04, péntek | Külföld

Belga miniszterelnök: nehéz tél elé nézhet Európa

Várhatóan nehéz télre kell készülnie Európának, a gazdasági problémák megoldására közös európai válaszokat kell találni

2022. Június 24. 16:24, péntek | Külföld

Leállhat a gázszállítás az Északi Áramlat-1 vezetéken

A német közüzemi hálózati felügyelet vezetője szerint előfordulhat, hogy Oroszország júliusban teljesen leállítja a Németországba irányuló földgázszállítást a két országot összekötő Északi Áramlat-1 vezetéken.

2022. Június 24. 06:00, péntek | Külföld

Belgium szabályozza az elektromos rollerek használatát

Belgium szabályozást vezet be július elsejétől az elektromos rollerek használatára a balesetek számának csökkentése, valamint a rendezetlenül leparkolt eszközök okozta bosszúság elkerülése érdekében