Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Szeptember 11. 07:43, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Nem érinti a migráció a hazai turizmust

Nem érinti a migráció a hazai turizmust

A hazai turizmust nem érinti a migráció, nem alakult ki drámai helyzet, az eddigi sikereket folytatni lehet

- mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára csütörtökön este az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: a magyar hatóságok profi, emberbarát módon végzik a dolgukat, a segélyszervezetek emberfeletti munkával dolgoznak a migránsok megsegítésén.

Kiemelte: mindez a hazai turizmus forgalmát, a turisták útvonalait, a látnivalókat, a szálláshelyeket vagy éttermeket nem érinti, mivel nem ott jelennek meg a migránsok. Az ágazat az eddigi sikereit folytatni tudja - mondta Ruszinkó Ádám.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, júliusi adatait kommentálva elmondta: elégedettek az elért eredményekkel, a szálláshelyek forgalma kiemelkedően alakult. A fürdőszövetség felmérése szerint pedig a magyarországi fürdőkben átlagosan 10-15 százalékkal több vendég fordult meg, és vannak olyan fürdők ahol 30 százalékos volt a növekedés. A nyári fesztiválok látogatottsága is kiemelkedően alakult - ismertette.

A szállodák bevétele is emelkedni tudott júliusban, közel 20 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban.

Kitért arra: a 2014-2020 közötti uniós fejlesztési ciklus pályázatainak előkészületei jól haladnak, a turizmusfejlesztésre összesen nagyjából 240 milliárd forint áll rendelkezésre közvetlenül. Az összes elnyerhető támogatás nagyságát szeretnék 300 milliárd forint fölé vinni, energiahatékonysági, informatikai, kutatás-fejlesztési pályázatokkal vagy kedvezményes hitelekkel kiegészülve - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben