Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. December 18. 17:08, vasárnap | Helyi önkormányzati
Forrás: Döbrököz TV

Nincs kifizetetlen számlája a döbröközi önkormányzatnak

Nincs kifizetetlen számlája a döbröközi önkormányzatnak

Közmeghallgatást tartott a döbröközi képviselő-testület. Szili Lajosné polgármester beszámolójából kiderült, hogy a lakosságszámban szerényen bár, de gyarapodó község önkormányzata stabilan gazdálkodik.

A helyi általános iskolában december 12-én este megjelent közel negyven érdeklődő előtt a teljes létszámban jelenlévő képviselő-testület beszámolóját Szili Lajosné polgármester olvasta fel.

Az önkormányzat korábban megszorító intézkedéseket hozott meg, és igyekszik megfontoltan és takarékosan gazdálkodni. A feladatok gyarapodásával járó nagyobb kiadások és az állami normatívák csökkenése ellenére biztonságos működőképességüket idén is megőrizték.

Nincs egyetlen kifizetetlen számlájuk sem. Az energiatakarékos villanyhálózat kiépítésére még 2001-ben felvett hosszúlejáratú hitelük idén decemberben lejár. Így törleszteniük januártól csak a művelődési ház integrált közösségi szolgáltató térré (IKSZT-vé) alakításához felvett 15 millió forintnyi rövid lejáratú hitelüket kell jövő május 31-ig.

A 2011. évről szóló beszámolóból az is kiderült, hogy Döbröközt jelenleg 2053-an lakják, akik közül 364-en 18 év alattiak, 1192-en aktívkorúak, 491-en pedig 60 év felettiek. A faluban idén eddig 19 baba született, 17 haláleset történt és 8 pár döntött a házasságkötés mellett. A 911 lakáscélú ingatlanból 138-ban nem lakik senki, és 58 van külföldiek kezében.

A többek között a közfoglalkoztatás eredményeit és a szemétszállítás problémáját részletesen ismertető beszámoló - melynek teljes szövege itt olvasható - után több hozzászólás és kérdés hangzott el az érdeklődők részéről. Ezekre a polgármester és a képviselők reagáltak és adtak választ. A közmeghallgatás részletes beszámolóját ide kattintva olvashatja el Döbrököz honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás