Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Április 19. 09:42, szerda | Helyi

„Nyuszi Kupa” családi programra hívta a DOVASE egyesület legfiatalabb atlétáit

„Nyuszi Kupa” családi programra hívta a DOVASE egyesület legfiatalabb atlétáit

A tavaszi szünet után mozgalmasan indult a hét.

A DOVASE egyesület hét éve működtet Kölyökatlétika csoportokat a város és környékbeli iskolákban. A „KÖLYÖKBŐL ATLÉTA PROGRAM” a Magyar Atlétikai Szövetség országos programja, ahol minden 6-12 éves gyermek heti egy alkalommal, ismerkedik játékos formában az atlétikával, majd, aki kedvet érez csatlakozhat az egyesület szervezett utánpótlás edzéseire több korosztályban.

A „Nyuszi Kupa” elnevezésű családi programra hívta a DOVASE egyesület legfiatalabb atlétáit. A rendezvény célja az volt, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, miközben az atlétika alap mozgásait gyakorolva egy tartalmas délután töltsenek el, igazi verseny hangulatban. Négy iskolából: a József Attila Általános Iskolából, Evangélikus Iskolából, Szent Orsolya Bencés Iskolából és a Kaposszekcsői Általános iskolából, összesen 106 gyermek vett részt a megmérettetésen.

A program közös bemelegítéssel kezdődött, majd mindenki a választott ügyességi -és futó versenyszámában küzdhetett. Az U9 és U10-es korosztálynak helyből távolugrás, medicinlabda dobás, szlalom-sprint futás és 400 méteres futás, az U12-es és u13-as korosztálynak helyből hármasugrás, medicinlabda dobás, gát-sprint futás és 600 méteres futás szerepelt a programlistán.
Az esemény lebonyolításában óriási csapatmunka és összefogás mutatkozott az egyesület és az atlétikát szerető emberek részéről, hiszen a város szépkorú testnevelői (Révész Mária, Miszlai József, Dékány István, Szuprics János, Tarr Imre, Fazekas Gáspár) az egyesület vezetője -és edzői, és a versenyző korú idősebb atlétái maximális segítséget nyújtottak. Ezúton is köszönjük mindenkinek!

Az eredményhirdetést megelőzően egészséges falatokkal kínálták a sportoló gyermekeket, majd versenyszámonként és korosztályonként érmeket, oklevelet osztottak, senki nem távozott üres kézzel. Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.
Az atlétika „A SPORTOK KIRÁLYNŐJE”, örök sportág és minden mozgás alapja, változatos, tele lehetőségekkel, hiszen minden gyermek megtalálja a számára legelőnyösebb mozgásformát, így választhat, hogy dobni szeretne, ugrani, illetve futni rövidtávon vagy közép-illetve hosszabb távon. A gyermekek egész életre szóló edzettséget kapnak, miközben egészséges fiatalokká válnak és közben barátságokat kötnek, élményekkel gazdagonak, megtanulnak küzdeni, kitartani. Ezt egyesületük mottója is hűen tükrözi: „HAJRÁ, GYERÜNK DOVASE, NEM ADJUK FEL SOHASE!”

A verseny részleteiről Halmainé Horváth Katalin, a DOVASE edzője számolt be.

Címkék: atlétika, DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.