Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Május 10. 17:14, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári József Attila Általános Iskola

Öko-suli, öko-hét

Öko-suli, öko-hét

A Dombóvári József Attila Általános Iskola az idei tanévben csatlakozott a Fenntarthatóság témahét programjaihoz.

A tavaszi szünetről visszaérkezve a vállalkozó kedvű, kreatív tanulók és felnőttek természetfotóikkal pályázhattak, vagy képregényt készítethettek a tavaly megválasztott Öko-hős kalandjairól. A legjobbakból kiállítás is készült.
A tanórákon is játékos formában ismerkedtek a diákok a környezetvédelmi problémákkal.

Minden napra jutott érdekes program:

kedden volt az erdők-mezők napja, melyre napközben a csengő hangja és a zöld színbe öltözött diákok hívták el a figyelmet. Délelőtt a bolhapiacon csereberélhették megunt dolgaikat, délután háziállatukat hozhatták az iskolába a gyerekek. Az állatok simogatástűrő-képességét próbára tettük, voltak kutyák, macskák, nyulak, tengerimalacok, hörcsögök és még teknős is.

Szerdán, a víz napján csobogással kezdtük az órákat, kékbe öltöztünk, és mindenki törekedett a vízfogyasztásra, az udvaron az iskola tanulói a H2O feliratot jelenítették meg. A hátsó udvaron közben szorgos kezek mérték az osztályok által összegyűjtött papírhulladékot.

Csütörtökön ért véget a PET-palack gyűjtő akciónk, mely alkalomból 12 529 darabot sikerült összegyűjteni. Egyrészt örültünk a mennyiségnek, másrészt újra megdöbbentünk, hogy mennyi szemetet termelünk.

Az iskolába járókat egész héten ösztönöztük a környezetvédelmi szempontból előnyös közlekedésre, motiváltuk környezetünk védelmére, a felelősségteljesebb életvitelre.

Az osztályok a programokon vitruális „Föld-tallért” gyűjthettek, a hét végére komoly verseny alakult ki az osztályok között.

A hetet az egész délelőttöt kitöltő akadályjátékkal, újrahasznosító kézműveskedéssel, erőt és ügyességet próbára tevő sorversennyel zártuk.

Pénteken este diszkó, és zsíroskenyér parti, majd a tornatermi „ittalvós” buli tette még emlékezetesebbé ezt a programokban különösen gazdag hetet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.