Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Július 06. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Rengetegszer riasztották idén a Magyar Honvédség tűzszerészeit

Rengetegszer riasztották idén a Magyar Honvédség tűzszerészeit

Fél év alatt már több mint ezer robbanótesttel kapcsolatos rendőrségi bejelentés érkezett a honvédség tűzszerész alakulatához. A robbanóeszközök biztonságos, földalatti megsemmisítésének száma pedig meghaladta a 220-at.

A Magyar Honvédség tűzszerész ezrede kedden a Facebook-oldalán azt írta: csak júniusban 145 esetben vonultak ki a tűzszerész katonák különböző típusú robbanóeszközökhöz, 26 bejelentés soron kívüli intézkedést igényelt.

Az előző hónapban összesen 1,7 tonna, többségében második világháborús eredetű katonai robbanótestet és csaknem 200 kilogrammnyi lőszert szállítottak el vagy semmisítettek meg a tűzszerész katonák.

Bejegyzésükben néhány esetet is kiemeltek az elmúlt hónapból.

A monori Ipar utcában, egy homlokrakodó kanalának peremén lógva fogadta a tűzszerészeket egy 82 milliméteres szovjet aknavetőgránát. Erről egy fotót is közzétettek a tűzszerész ezred Facebook-oldalán. Az eszköz betonalap ásása közben került elő, a kiemelt földdel együtt. A katonák elszállították és meg is semmisítették a robbanótestet.



Az I. kerületi Dezső utcában egy társasház udvarán, földmunkák közben került elő egy 50 kilogrammos, német gyártmányú rombolóbomba. A helyszínre érkező tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy a robbanóeszköz gyújtószerkezete a becsapódás során működésképtelenné vált, így a légibombát elszállították és megsemmisítették a katonák.

A gyöngyösi Kiss Péter utcában is földmunkák során bukkantak rá a második világháborús eredetű, szovjet gyártmányú, 45 milliméteres páncéltörő gránátra. Az eszköz szállítható állapotban volt, így a katonák el is vitték későbbi megsemmisítésre - olvasható a tűzszerész ezred bejegyzésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére