Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2022. Szeptember 15. 11:31, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Rokonokból álló drogdíler-bűnszervezet tizenhárom tagjával szemben emeltek vádat Pécsen

Rokonokból álló drogdíler-bűnszervezet tizenhárom tagjával szemben emeltek vádat Pécsen

Egyebek mellett bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy tizenhárom főből, egymással rokoni, ismerősi kapcsolatban álló banda tagjai ellen a Pécsi Járási Ügyészség.

A Baranya Megyei Főügyészség csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a vádlottak 2019 márciusától 2020 augusztusáig értékesítettek új pszichoaktív anyagot és kábítószert Pécsen, ez idő alatt fejenként 150 ezer forint és 78 millió forint közötti összeget kerestek.

A kereskedői hálózatot úgy építették fel, hogy egy apa és fia szerezte be az anyagokat, vádlott-társaik egy részét a beszerzett anyagok elrejtésével, másokat pedig az anyagok terjesztésével bízták meg anyagi juttatás fejében.

Az egyik terjesztő férfi saját hálózatot épített fel, a terjesztésbe rokonait, köztük fiatalkorú sógorát is bevonta, egy másik vádlott pedig feleségével együtt végezte az értékesítést - olvasható a vádhatóság közleményében.

Az ügyészség - többek között- bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja a terjesztőket, és mindegyikükkel szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta, három vádlottal szemben pedig a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztését javasolta.

A vádhatóság emellett indítványozta, hogy a bíróság rendeljen el vagyonelkobzást a bűncselekmény elkövetése során szerzett vagyonra.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 06:00, péntek | Belföld

Társaikat terrorban tartó fiatalkorú lányokat ítéltek el Miskolcon

Három és fél év, valamint három év és két hónap szabadságvesztésre ítélt a Miskolci Törvényszék két fiatalkorú lányt, akik \"terrorban tartották\" a nevelőotthonukban lakó három társukat.

2022. December 02. 06:00, péntek | Belföld

Rezsitámogatást nyújt Kecskemét önkormányzata a rászorulóknak

Települési támogatást nyújt Kecskemét önkormányzata a lakossági átlagfogyasztást meghaladó gáz- vagy villanyáram költségeinek enyhítésére a rászorulóknak - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t csütörtökön.

2022. December 01. 13:41, csütörtök | Belföld

Letartóztatásban a férfi, aki baltával fenyegette a rendőröket

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája mindenben egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával.

2022. December 01. 13:33, csütörtök | Belföld

Balesetet okozott a sípályán, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják

A gondatlan bűncselekmény elkövetőjével, egy középkorú magyar férfival szemben a Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat a szlovák ügyészség által felajánlott büntetőeljárásban.