Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Augusztus 06. 08:06, szombat | Helyi
Forrás: DOVASE

Sérüléstől az országos junior csúcsig

Sérüléstől az országos junior csúcsig

A dombóvári Tóth Lili Anna 3000 m-es akadályfutásban kvalifikálta magát a junior világbajnokságra.

Az eredeti helyszín, Kazany helyett a lengyelországi Bydgoszcz-ban rendezték július 19. és 24. között az Atlétikai Junior Világbajnokságot. Az elképesztően magas színvonalú világversenyre 12 magyar atléta szerezte meg az indulási jogot.

„A korosztályos világversenyek közül kétségtelenül a Junior (U20) VB a legmagasabb szintű, óriási a konkurencia, és már a kijutás is nagy eredmény.” - írta Spiriev Attila, a MASZ sportigazgatója a világbajnokság előtt. Hozzátette: „… bizton állíthatom, hogy nagy tehetségek képviselik a magyar atlétikát a Junior VB-n.”

A dombóvári Tóth Lili Anna 3000 m-es akadályfutásban kvalifikálta magát a junior világbajnokságra. Lili felkészülése egyáltalán nem mondható optimálisnak. Fazekas Gáspár edző tanítványa komoly Achilles-sérüléssel bajlódott januártól április közepéig, ami miatt nem tudott edzeni. A világbajnokságra így összesen három hónapja maradt felkészülni.
Jól kezdődött a magyar csapat szereplése Bydgoszcz-ban. Tóth Lili Anna az előfutamban okosan futott, 4 mp-es egyéni csúcsot elérve 12. helyen jutott a döntőbe!
Három nap múlva, július 22-én került sor az akadályfutás döntőjére. A tizenöt döntős között hét afrikai futó is versenyzett a helyezésekért. Lili ismét taktikusan, türelmesen versenyzett. Fantasztikus futással, tíz másodperccel javította meg a tíz éves korosztályos országos csúcsot és zárt a 10. helyen. Az új magyar junior csúcs: 10:04,17. Ez az eredmény az idei európai junior ranglista harmadik legjobb ideje.

Címkék: atlétika, DOVASE

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!