Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 20. 07:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban

Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban

Súlyosan megsérült egy gyermek, akire rádőlt egy rögzített focikapu a zánkai Erzsébet-táborban - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

Az alapítvány közleménye szerint a baleset szerdán, a kora esti órákban történt. A háromnapos osztálykiránduláson részt vevő gyerekek a strandon lévő sportpályán játszottak, amikor eddig tisztázatlan körülmények között kidőlt a focikapu.

A szervezők az Erzsébet-táborokban maximális személyi és egészségügyi biztonságra törekednek, a gyermek ellátását a táborban folyamatosan jelen lévő egészségügyi személyzet rögtön elkezdte - emelték ki, ismertetve: a parton szolgálatot teljesítő mentőtiszt azonnal megérkezett a baleset helyszínére és megkezdte az ellátást, emellett a táborban állomásozó Országos Mentőszolgálat esetkocsija és annak szakszemélyzete is jelen volt, valamint perceken belül mentőhelikopter is érkezett.

Tudatták: a gyermeket állapotának stabilizálása után a győri kórházba szállították.

A szervezők értesítették az illetékes hatóságot a balesetről, az alapítvány pedig belső vizsgálatot indított, és az okok tisztázása megkezdődött - írták, hozzátéve: a táborszervezők mélységesen együtt éreznek a családdal, együttműködnek a baleset körülményeinek feltárásában, és minden tőlük telhető támogatást megadnak a családnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.