Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Július 29. 09:42, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Százezren lépték át a határt Röszkénél a hétvégén

Százezren lépték át a határt Röszkénél a hétvégén

Mintegy százezer utas lépte át a magyar-szerb határt a hétvégén a röszkei átkelőnél, ahol többórás várakozásra kényszerültek az autósok. A vendégmunkások miatt a következő hetekben is intenzív forgalomra kellszámítani

Jászai Linda elmondta, pénteken, szombaton és vasárnap több mint százezer utas és mintegy 28 ezer jármű lépte át a magyar-szerb határt a röszkei átkelőnél. Az utazók túlnyomó többsége Nyugat-Európából szabadságára hazatérő, illetve a vakáció leteltével visszautazó vendégmunkás volt.

Intenzív volt a forgalom a tavasszal megnyílt Ásotthalom-Királyhalom átkelőnél is, bár ott nem alakultak ki a röszkeihez hasonló sorok, a várakozási idő a kilépő- és a belépőoldalon is esetenként meghaladta az egy órát - közölte a főhadnagy.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a következő hétvégeken is kialakulhatnak torlódások a röszkei átkelőnél, ezért azt tanácsolta az autósoknak, indulás előtt tájékozódjanak a rendőrség honlapján (police.hu) az aktuális forgalmi helyzetről. Az utazóknak a gyorsabb átlépésért érdemes a tiszaszigeti vagy az ásotthalmi határátkelőt választaniuk, mindkettő 7 és 19 óra között tart nyitva - tette hozzá.

Címkék: határ, röszke

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő