Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Március 03. 16:20, szombat | Helyi
Forrás: dombóvári Városi Könyvtár, www.mdsz.hu

Szellemi olimpia: Tatán túl, Dombóváron innen a gimisták

Szellemi olimpia: Tatán túl, Dombóváron innen a gimisták

A dombóvári gimnazisták második helyen végeztek a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia V-VI. korcsoportjának Tatán megrendezett országos elődöntőjében, és így ott lehetnek a március 10-i fináléban.

Az Illyés Gyula Gimnázium Losteiner Cecília, Rohonczi Mirtill, Szenyéri Viktória, Szollár Csenge összetételű gárdája a második helyet szerezte meg február 25-én a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium mögött.

A Dr. Szenyéri Zoltán által felkészített dombóváriak a tizenhárom csapatos tatai megmérettetés első és a tizenegy gárdát felvonultató karcagi elődöntő első két helyezettjével együtt automatikusan kivívták a részvétel jogát az országos döntőben. Rajtuk kívül még a legtöbb pontszámot összegyűjtő további négy csapat kvalifikálta magát. A tatai esemény színvonalát mutatja, hogy ők valamennyien Komárom-Esztergom megyei városban mérettették meg magukat.

Az Illyés szép eredményt elért diákjai valamennyien a nyolcosztályos tagozatról kerültek ki. Sikerük értékét emeli, hogy ketten közülük még csak nyolcadikosok, így először versenyezhettek együtt a 9-13. évfolyamosokkal.

A döntőben hazai környezetben bizonyíthatják majd tudásukat, hiszen a várost nagy megtiszteltetés érte. Az iskola korábbi sorozatos kiváló szereplése miatt a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Olimpiai Akadémia Dombóvárt jelölte ki a rendezvény színhelyének.

Az országos döntőre március 10-én, szombaton 11 órai kezdettel kerül sor a dombóvári Városi Könyvtárban. A rendező gimnázium minden kedves érdeklődőt és sportbarátot szeretettel vár a vetélkedőre, amelynek szünetében közönségjátékra is sor kerül.

A döntő mezőnye:

  • Móra Ferenc Gimnázium, Kiskunfélegyháza
  • Janus Pannonius Gimnázium, Pécs
  • Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium, Vác
  • Somogyi TISZK Közép- és Szakiskola Rudnay Gyula Középiskolája és Szakiskolája, Tab
  • Táncsics Mihály Gimnázium, Kaposvár
  • Illyés Gyula Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium, Dombóvár
  • Nagy Lajos Gimnázium, Szombathely
  • Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Szombathely

A dombóvári gimnázium III-IV. korosztályos szellemi diákolimpiai csapata szintén bejutott az országos elődöntőbe, amelynek egyik helyszíne március 4-én Kaposvár lesz. Reméljük, innen is hasonlóan jó szereplésről számolhatunk majd be!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.