Városlista
2023. február 5, vasárnap - Ágota

Hírek

2022. November 13. 07:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Szentkirályi: a kormány minden egyes magyar munkahelyért meg fog küzdeni

Szentkirályi: a kormány minden egyes magyar munkahelyért meg fog küzdeni

A magyar kormány minden egyes magyar munkahelyért meg fog küzdeni, és mindent megtesz azért, hogy az elmúlt tizenkét évben létrehozott egymillió munkahely megmaradhasson - hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra

A kormányszóvivő kiemelte: a kormány számára nagyon fontos az, hogy akkor, amikor egész Európa szenved "ettől a bizonyos szankciós energiafelártól vagy a szankciós inflációtól, akkor mi ott álljunk az emberek mellett". Hozzátette, ezt teszik például a rezsicsökkentés egy formájának fenntartásával, az árstopokkal, a kamatstopppal és a benzinstoppal.

A vállalkozások védelme is fontos a kormány számára, hiszen ezek a kis- és középvállalkozások rengeteg magyar embernek adnak munkát - fogalmazott.

Amikor a kormány döntött az energiatámogatási programról, azt tartotta szem előtt, hogy ezek a munkahelyek meg tudjanak maradni. Emiatt a támogatás elnyerésének egyik feltétele, hogy a munkahelyek minimum 90 százalékban megmaradjanak - jegyezte meg. A programra, amellyel az év utolsó három hónapjára nyerhető el 50 százalékos rezsitámogatás, december 15-ig lehet regisztrálni, és december 26-ig lehet benyújtani a pályázatot.

A kormányszóvivő kérdésre elmondta, hogy több százan jelentkeztek már a pályázatra, amelyre a keretösszeg száz milliárd forint. Ebből huszonöt milliárd forintot energiahatékonysági beruházásra fordíthatnak a vállalkozások. A programban az energiaintenzív feldolgozóipari kkv-k tudnak részt venni.

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője egyebek között arról beszélt, hogy az energiatámogatási pályázati konstrukció Pest és Bács-Kiskun megye után Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legnépszerűbb. Közlése szerint a megyében több mint 3500 olyan vállalkozás van, amelyik a feldolgozóiparban tevékenykedik.

A kormánypárti politikus kiemelte a 37-es út épülését, amelynek részeként a Szerencsen átvezető út kétszer két sávossá bővül.

Fotó: Szentkirályi Alexandra - Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 05. 08:03, vasárnap | Belföld

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Az ötös lottó nyerőszámai

2023. Február 05. 07:59, vasárnap | Belföld

Nagy Márton: tőkeprogramot indít hamarosan a kormány

2023. Február 05. 07:56, vasárnap | Belföld

Tállai András: a héten dupla nyugdíjat utal a kormány

Három nappal korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik azt postai úton kérték.

2023. Február 04. 16:57, szombat | Belföld

OKF: már 2300 felett a tűzoltói munkák száma

Továbbra is sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak elsősorban a Dunántúlon, szombaton kora délután országszerte már meghaladta a 2300-at a beavatkozások száma.