Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Június 05. 13:14, kedd | Külföld
Forrás: Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti

Szerencsés véget ért két állatkerti gepárd "kirándulása" Ausztriában

Szerencsés véget ért két állatkerti gepárd

Kiszabadult egy Salzburg melletti állatkertből két gepárd keddre virradóra. Az állatokat reggel baj nélkül sikerült visszaterelni kifutójukba.

A két egyéves nőstény, Raha és Juvi komoly ijedtséget okozott néhány közelben lakónak, amikor felbukkantak a Salzburghoz közeli Anif településen egy réten. A gepárdok a közeli heilbrunni kastély állatkertjéből szöktek meg.
"Először azt hittem, nagy kutyákat látok" - mondta az osztrák rádiónak Edith Stock, aki kutyáját sétáltatta éppen, amikor a nagymacskákat megpillantotta. Az asszony közölte, az állatok feléje szaladtak, majd két méterre tőle leültek a földre. Végül szomszédja segítségével, síbotokkal hadonászva és kiáltozással elijesztették az állatokat.
A két gepárd már majdnem teljesen kifejlett példány, de még kötődnek az anyjukhoz. Sabine Grebner, az állatkert igazgatónője szerint ennek köszönhető, hogy a kaland szerencsés véget ért, az anyaállat ugyanis hangosan hívogatta kölykeit, amelyek meg is próbáltak visszajutni az állatkertbe, a kerítés mentén járkálva. Miután megtalálták a nagymacskákat, rendőrök és állatkerti gondozók bekerítették és visszaterelték őket a kifutóba.
Az állatkert állatorvosa hangsúlyozta: a gepárd az emberre nem jelent veszélyt, harapása nem erősebb, mint egy nagyméretű uszkáré. Raha és Juvi hozzá vannak szokva az ember közelségéhez, ezért is viselkedtek nyugodtan.
A riasztás után a gondozók megállapították, hogy a kifutó fakapujának retesze kiesett a helyéről. Az állatkert igazgatónője szerint egy kamaszcsíny lehet az oka, hogy az állatok kiszabadultak. Helyi fiatalok már korábban is többször bemásztak az állatkertbe, hogy bátorságukat próbára tegyék, valószínűleg ők törték fel a zárat - mondta a sajtónak.

Címkék: Állatok-Ausztria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak