Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Január 24. 11:26, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tolna megyében is havazik - mindenki tájékozódjon, mielőtt útnak indul!

Tolna megyében is havazik - mindenki tájékozódjon, mielőtt útnak indul!

Az OMSZ ma reggel narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki Tolna megyére, ami szerint 24 óra alatt akár 10 cm hó hullhat, és a friss hóval fedett területeken az erős szél magas hótorlaszokat emelhet

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is felkészült az esetleges rendkívüli helyzetek kezelésére, az igazgatóság operatív törzse reggel 8:30 óta részlegesen működik.

A várható időjárásra való tekintettel az igazgatóság teljes állományán kívül a megyei védelmi bizottság, a helyi védelmi bizottságok is készenlétben vannak. A közlekedés szempontjából előzetesen azonosított kockázati helyszínekhez tartozó melegedők, parkolók, szükségszálláshelyek, valamint a munkagépek is bevetésre készen állnak. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyfélszolgálatát a 74/510-490-es telefonszámon érhetik el, ezen a számon kollegánk 24 órában fogadja a beérkező hívásokat.

A tolna.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu e-mail címen is megírhatja kérdéseit. Minden esetben fontos tájékozódni az aktuális meteorológiai és útviszonyokról, továbbá csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival szabad elindulni.

Készülni kell arra, hogy a gépjármű elakadhat, a jármű felszereléseit, illetve az öltözetet ennek megfelelően tanácsos összeállítani. Gyalogosan és gépjárművel is fokozott óvatossággal kell közlekedni. Kérjük, hogy havazás, hóvihar esetén folyamatosan kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit! Az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

A téli veszélyekről és azok megelőzéséről részletes információkat http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus_havazas linken találnak. Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.

A katasztrófavédelem folyamatosan tájékoztatni fogja a lakosságot a kialakuló helyzetről. Kérjük figyeljék közleményeinket!

Címkék: havazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!