Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2017. Március 21. 11:31, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tolna megyei diákok sikerei az országos rajz- és irodalmi pályázaton

Tolna megyei diákok sikerei az országos rajz- és irodalmi pályázaton

A felső tagozatosok között Károlyi Dávid a Szakcsi Általános Iskolából a harmadik helyet szerezte meg.

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma tízedik alkalommal hirdette meg „Ne égess!” elnevezésű, rajz- és irodalmi pályázatát általános iskolás diákok számára. A jubileumi pályázat lehetőséget adott arra, hogy a diákok szabadon alkothassanak a múlt, a jelen vagy akár az általuk jövőben elképzelt, tűzzel kapcsolatos tárgyakról, eseményekről.

A felső tagozatos diákok esetében arra voltak kíváncsiak a pályázat kiírói, hogy a gyerekek milyennek látják, képzelik el a múlt, a jelen, vagy a jövő tűzoltását, tűzoltóját, munkájukat. Nevezhettek katasztrófákhoz kapcsolódó, vagy azok elhárításáról szóló művekkel is. Az alsó tagozatosoktól bármilyen tűzeset, katasztrófa feldolgozását várták, de ha kedvet kaptak a múltban kutakodni, vagy a jövőbe pillantani, akkor nevezhettek ők is a felsősökéhez hasonló megoldásokkal.

Az irodalmi pályázat kifejezetten felső tagozatos diákoknak szólt, melyre ezúttal „Tűzoltó történetek” címmel várták az alkotásokat, melyekben megírhatták a kissé távolabbi múlt, jelenkori, vagy a jövő tűzzel, tűzoltásával kapcsolatos, esetleg természeti katasztrófákról szóló történeteiket.

Idén új kihívást jelenthetett a gyerekek számára, hogy feladatul kapták, gondolkozzanak el a múlt és a jövő tűzoltásán, annak képi megjelenítésén, illetve írásbeli megfogalmazásán. Ez olyannyira sikeres volt, hogy a zsűrinek nem volt egyszerű dolga kiválasztani a legjobbakat, annál is inkább, mivel több mint 900 alkotás érkezett az ország minden részéből, és ezúttal is voltak határon túli jelentkezők.

Az eredményhirdetésen aztán kiderült, hogy több kategóriában is Tolna megyei pályázó vitte el a pálmát, az alsó tagozatosok közül Kőváry-Szőts Jónás, a Tamási Würtz Ádám Általános Iskola diákjának pályázat bizonyult a legjobbnak a szakmai zsűri döntése alapján. A felső tagozatosok között Gáspár Andrea, a Bonyhádi Általános Iskola tanulója lett az első, Károlyi Dávid, a Szakcsi Általános Iskolából pedig a harmadik helyet szerezte meg. A zsűri Keresztes Antónia munkáját is díjazta, aki szintén a Bonyhádi Általános Iskola tanulója. Rajz kategóriában a tűzoltók díját Sebestyén Evelin, a Bonyhádi Általános Iskola diákja nyerte el.

A legsikeresebb munkákból készült kiállítás a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának Nagytermében látható.

Gratulálunk a kiváló eredményekhez!

>>> További képek a galériában <<<

Címkék: tűzoltók

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 11:51, vasárnap | Helyi

Jubileumi amatőr tekeverseny szervezett a Dombóvári Spartacus Egyesület

A Dombóvári Spartacus Egyesület fennállásának 70. évfordulóját ünnepli 2022-ben, ebből az alkalomból írták ki a 70 éves jubileumi amatőr tekeversenyt.

2022. Július 01. 09:09, péntek | Helyi

Átadták a Semmelweis-napi elismeréseket

Semmelweis Ignác születésének 204. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget a Dombóvári Szent Lukács Kórház vezetői és dolgozói a Szűz Mária Mater Dei kápolnában.

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 30. 08:14, csütörtök | Helyi

Jubileumi térzenére hívott a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar

Fennállásának 15. évfordulója alkalmából adott térzene koncertet a Kiszler András vezette zenekar.