Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 06. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Ötös ikrek születettek Ausztráliában, de az egyik baba meghalt

Ötös ikrek születettek Ausztráliában, de az egyik baba meghalt

Harminc éve először ötös ikrek születettek az ausztráliai Melbourne-ben, de a babák egyike a szülés közben meghalt.

A két fiú és három lány csecsemőt császármetszéssel hozták a világra kedd délután a claytoni Monash Egészségügyi Központban. A beavatkozás egy harmincfős szakértői csapat - szülészek, gyermekorvosok, aneszteziológusok és ápolók - jelenlétében történt.
A kórház szerdai közlése szerint az egyik kislány életét vesztette, ám a négy másik újszülött és édesanyjuk jó állapotban van - adta hírül a Yahoo hírportál. A babákat folyamatos megfigyelés alatt tartják a kórház intenzív újszülöttgondozó részlegében.
Az ötös ikrek természetes úton fogantak. A 48 esztendős kismamának már 12 gyermeke van, és az újabb négy csemetével együtt immár az ország egyik legnépesebb családjával büszkélkedhet. A szülők azonban szeretnék megőrizni névtelenségüket. A statisztikák szerint egy az 55 millióhoz az esélye annak, hogy természetes úton foganjanak ötösikrek.
Az 1967-ig visszanyúló adatok szerint ezidáig tizenegy alkalommal születtek ötös ikrek Ausztráliában, Melbourne-ben utoljára 1980 februárjában. A Kissane házaspár gyermekeit - négy fiút és egy lányt - akkor szintén császármetszéssel hozták a világra a Mercy Kórházban, tizenegy héttel a szülés kiírt időpontja előtt. Az újszülöttek mindegyike meghalt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.