Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Március 02. 17:12, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Ukrajnai háború - Putyin: terrorcselekmény történt Brjanszk megyében

Ukrajnai háború - Putyin: terrorcselekmény történt Brjanszk megyében

Terrorcselekményként jellemezte az Ukrajnával határos oroszországi Brjanszk megyében csütörtökön történt fegyveres incidenst Vlagyimir Putyin orosz elnök.

"Ma újabb terrorcselekményt, újabb bűncselekményt követtek el, behatoltak a határmenti területre és civilekre nyitottak tüzet" - jelentette ki Putyin egy pedagógustanácskozás részvevőivel online kommunikálva. Az elnök, aki neonácinak minősítette a támadókat, azt mondta, a támadók látták, hogy egy közönséges Nivát támadtak meg, amelyben civilek és gyerekek ültek, amikor tüzet nyitottak rá.

"Éppen az ilyen emberek tűzték ki feladatul maguknak, hogy megfosszanak bennünket történelmi emlékezetünktől, megfosszanak területünktől, megfosszanak hagyományainktól, nyelvünktől" - mondta, kilátásba helyezve, hogy ez nem fog sikerülni a neonáciknak, mert szét fogják verni őket.

Alekszandr Bogomaz, a brjanszki régió kormányzója csütörtök délelőtt Telegram - csatornáján közölte, hogy ukrán diverzánsok hatoltak be a Klimovoi járásbeli Ljubecsane községbe és dróntámadás érte a tőle mintegy 15 kilométerre található Szusane falut. Bogomaz szerint a támadók tűz alá vettek egy mozgásban lévő járművet, aminek következtében egy lakos életét vesztette, egy tízéves gyermek pedig megsebesült.

Az orosz Szövetségi Biztosági Szolgálat (FSZB) közölte, hogy a védelmi minisztériummal együtt műveletet indított az orosz területre behatoló "nacionalisták" likvidálására. Az FSZB csütörtök délután arról adott hírt, hogy a rendvédelmi szervek urai a helyzetnek a Klimovoi járásban, ahol nagy mennyiségű robbanószerkezetet találtak, amelyek hatástalanítása folyamatban van.

A TASZSZ a rendvédelmi szervekre hivatkozva azt írta, hogy a fegyveresek, akinek létszáma több tucatnyira tehető, Ljubecsane mellett Szusanébe is behatoltak és legkevesebb hat túszt ejtettek. A hírügynökség informátora szerint az incidensnek több civil halottja és sebesültje volt.

Az RBK című gazdasági napilap, és a Rigában szerkeszett Meduza ellenzéki hírportál szerint a túszejtés tényét a brjanszki hatóságok nem erősítették meg.

Fotó: Pixabay

Címkék: háború, putyin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.