Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. November 07. 14:08, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/Fotó: police.hu

Vádat emelt az ügyészség a várpalotai hintabaleset ügyében

Vádat emelt az ügyészség a várpalotai hintabaleset ügyében

Maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség a várpalotai hintabaleset ügyében

- közölte a Veszprémi Járási Ügyészség csütörtökön az MTI-vel. Azt írták: az egyik vádlott által üzemeltetett két, egyenként 9,4 méter hosszú karral forgó, nyolcszemélyes körhinta egyik karja 2017 szeptemberében egy várpalotai rendezvényen letört, a tartóoszlopnak csapódott, majd oldalra lendült.

A hintából két utas kiesett, egyikük életveszélyes, maradandó fogyatékossággal járó koponyasérüléseket, míg a másik töréses-zúzódásos sérüléseket szenvedett. A többi könnyebben sérült utast pedig a rendőrök és a tűzoltók szabadították ki a hintáról.

A vádirat szerint a hinta üzemeltetője számos szabályt megszegett: a karok forgatásának lassítására alkalmas fékszerkezet és a hintakarok megfelelő mechanikai biztosítása nélkül működtette a berendezést.

Az ügyészség szerint a másik vádlott is több szabályszegést követett el, köztük azt, hogy a megfelelőségi tanúsítványt a mechanikai biztosítás hiányában is kiállította úgy, hogy annak tervét korábban éppen ő maga hagyta jóvá.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság korábban azt írta: egy 67 és egy 64 éves budapesti férfit gyanúsítanak a várpalotai hintabaleset okozásával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.