Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. November 15. 23:56, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Zalában kaphatnak munkát a volt Elcoteq-dolgozók - írja a Pécsi Újság

Zalában kaphatnak munkát a volt Elcoteq-dolgozók - írja a Pécsi Újság

A Flextronics alkalmazásába kerülhet a pécsi Elcoteq akár mind az 1500 elbocsátott dolgozója, ha többségük vállalja, hogy Zalaegerszegre költözik - adta hírül a Pécsi Újság internetes hírportál kedden.

A lap információi szerint a Pécsen 500 munkahelyet létesítő cég ugyanis zalaegerszegi gyárába is tervez felvételt. Utóbbiban a gyártókapacitás növelése mellett mintegy 1000 új munkást kíván foglalkoztatni, s ehhez elsősorban a baranyai megyeszékhelyről csábítaná át a szabaddá vált, elektronikában jártas munkaerőt.

anovics László, a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója elmondta: a Flextronics az Elcoteq bezárását követően valóban jelezte munkaerőigénye növekedését. A témában folyamatosan zajlanak az egyeztetések a cég és a munkaügyi központ pécsi kirendeltsége közt.

Az igazgató szerint nyilvánvaló, hogy a jelentkezőket nem csak Pécsről várják, mivel azonban nagy számban itt található gyakorlott munkaerő, a felvettek többsége pécsi, illetve Baranya megyei lehet.

Janovics László bízik ugyanakkor abban, hogy a most Zalaegerszegre kerülők rövid időn belül, egy esetleges telephely-bővítés után, a Flextronics cserkúti üzemében kapnak majd munkát, így az új helyre kényszerülők nem intenek végleg búcsút Pécsnek.

A Flextronics International Kft. "sem megerősíteni, sem cáfolni" nem tudta a Pécsi Újság értesülését.

Az elektronikai termékeket előállító finn Elcoteq idén június végén jelentette be, hogy nem tudja határidőre fizetni hiteleit, júliusban pedig úgynevezett kontrollált vezetést kért a luxemburgi jog alapján, hogy tovább működhessen. A társaság a nehéz helyzetét a világgazdasági válsággal, illetve azzal magyarázta, hogy legnagyobb partnere, a Nokia szerződést bontott vele.

A cég befektető bevonásával próbált javítani helyzetén, de a tárgyalások nem vezettek eredményre. Magyarországi leányvállalata októberben bejelentette: csoportos létszámleépítésre készül, s ennek keretében megválik a még megmaradt 1.515 munkavállalójától.

Az Elcoteq 1998-ban jelent meg Magyarországon, ahol 2003 és 2008 között 13,5 milliárd forint beruházást valósított meg. Az Elcoteq Magyarország Kft. Pécsen korábban három telephelyen működött, és a válság előtt 7 ezer embernek adott munkát.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -