Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek | Helyi

2011. December 24. 19:00, szombat |

Nagy sikerű karácsonyi koncertet adott a Kapos Kórus - képgalériával

A Mecsek Kórussal közös egy évvel ezelőtti hangverseny után idén karácsonykor önállóan koncertezett a jövőre negyvenéves dombóvári Kapos Kórus. Fotók: Tilinger Sándor.

2011. December 24. 13:00, szombat |

Dombóvári táncospár sikerei nemzetközi versenyeken

Kaszás Levente és partnere, Simonyi Nikolett 2011-ben utoljára Horvátországban, három különböző állomáson versenyzett. Standard táncokban egyik helyszínen sem találtak legyőzőre.

2011. December 24. 09:45, szombat |

Ünnepi örömzene a belváros több pontján - röviden

Tegnap este több belvárosi helyszínen is hangulatos karácsonyi dalokkal lepték meg a dombóváriakat Balaskó János és zenésztársai. Tilinger Sándor az Ady utcai szökőkútnál kapta őket lencsevégre.

2011. December 23. 16:30, péntek |

Sikeresen szerepeltek a Belvárosi úszói a városi diákolimpián

A dombóvári Farkas Attila uszodában rendezték december 14-én a diákolimpia városi úszóversenyét, melyen a Belvárosi Általános Iskola tanulói nagyon szép sikereket értek el a különböző úszásnemekben.

2011. December 23. 11:30, péntek |

Apró csodákat hozott a döbröközi falukarácsony

December 18-án, vasárnap már négy égő gyertya fénye jelezte Döbröközön, hogy közeleg a karácsony, amely - mint Szili Lajosné polgármester köszöntőjében fogalmazott - a világ legszebb ünnepe.

2011. December 22. 21:50, csütörtök |

Eddigi legeredményesebb évét zárta a DOVASE - képgalériával

December 16-án tartotta évzáró ünnepélyét a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidős SE. Volt mit ünnepelni, hiszen az egyesület megalakulása óta idén voltak a legeredményesebbek Fazekas Gáspár és Tarr Imre atlétái.

2011. December 22. 12:00, csütörtök |

Hogyan előzhetjük meg a karácsonyi tüzeket?

Karácsonyfatűz egy lakószobának berendezett konténerben az Ünnepelj gondtalanul! című, bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón a budapesti Blaha Lujza téren. Mi tegyünk, hogy ez ne történhessen meg odahaza?

2011. December 22. 07:30, csütörtök |

Tánckarácsonnyal ünnepelt a Kapos apraja-nagyja - képgalériával

A Dombóvári Művelődési Ház pinceszínháza december 19-én este zsúfolásig megtelt abból az alkalomból, hogy a Kapos Táncegyüttes bemutatta, hogyan zajlanak a próbák, a gyakorlások és végül a színpadképes előadások.

2011. December 21. 21:51, szerda |

Emlékversenyen és övvizsgán bizonyítottak a judósok - képgalériával

Egy pécsi emlékversenyen és saját rendezésű övvizsgán szerepeltek sikeresen a Vincze Ju-Jutsu Sport Egyesület judósai. A klub egyik judokája harmadik fokozatot szerzett a regionális vizsgán.

2011. December 21. 11:30, szerda |

Már a majdani „lakóknál” a zeneiskolaként megújult Bezi kulcsai

A Dombóváron uniós pénzből felújított és zeneiskolává átalakított Bezi kulcsait Szabó Loránd polgármester december 16-án adta át Szenyériné Szabolcska Julianna főigazgatónak és Tóth Ada Eszter intézményvezetőnek.

2011. December 21. 07:37, szerda |

Ízes székely mesék, Luca-szokások és jó hangulat Döbröközön

Ritka jó hangulatú rendezvényen vehettek részt azok, akik december 10-én este hagyták, hogy Sebestyén István népművész, mesemondó elhalmozza őket többnyire pajzán, ám tanulságos meséivel.

2011. December 20. 19:54, kedd |

Csíkból jött fiatalok betlehemeztek az újdombóvári iskolában

„A néphagyomány nem rab, hogy őrizni kelljen, nem beteg, hogy ápolni kelljen… Élni kell véle!” Ez a mottója Gábor Dénesnek és Hozó Leventének, a csíkszentkirályi Vadrózsa tánccsoport vezetőinek.